Денес е среда, 24 јули 2024
ПочетокСерии'Batman: Caped Crusader' ќе биде новата анимирана серија на HBO Max со...

‘Batman: Caped Crusader’ ќе биде новата анимирана серија на HBO Max со Matt Reeves, and J.J. Abrams (ПОСТЕР)

Фантастичното дуо на режисери и писатели се враќаат со новиот проект на DC за стриминг платформата HBO Max.

Специјалистот за цртање, дизајн на карактери и анимација, Bruce Timm заедно со J.J. Abrams и Matt Reeves (режисерот на новиот ‘The Batman’ филм), најавија нов проект за HBO Max и Cartoon Network под насловот ‘Batman: Caped Crusader’. Анимираната серија е опишана како „реимагинација на Бетмен митологијата“, прочитајте ја изјавата на Abrams и Reeves:

“We are beyond excited to be working together to bring this character back, to tell engrossing new stories in Gotham City, the series will be thrilling, cinematic and evocative of Batman’s noir roots, while diving deeper into the psychology of these iconic characters. We cannot wait to share this new world.”

За Timm, проектот ќе биде навраќање кон старите добри години на една од најуспешните анимирани серии во историјата во која помогнал за создавање, ‘Batman The Animated Series (1995)’.

Batman: The Animated Series was a masterpiece that shaped the perception of the character for an entire generation of fans,” изјави претседателот за анимација на Warner Bros, Sam Register . “It is in that spirit that we are bringing together three master storytellers in J.J., Matt and Bruce – each with their own intuitive understanding and affection for the character – to create a new series that will continue in the same groundbreaking legacy.”

Официјален Постер

Во моментот нема конкретни информации за кога би можеле да ја очекуваме серијата, сепак според сите најави, ќе биде проект за новите генерации во ново уникатно светло со врвен стил на анимација.

Детален опис за карактеристиките на анимираната серија:

“Utilizing state-of-the-art animation techniques and technologies available, this powerful creative partnership will once again reinvent Batman and his iconic rogue’s gallery with sophisticated storytelling, nuanced characters and intense action sequences all set in a visually striking world.”

 

ПОВРЗАНО

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внесете го вашиот коментар!
Внесете го вашето име

- Реклама -

НАЈПОПУЛАРНО