Денес е среда, 24 јули 2024
ПочетокПоп КултураCOMICS.MK ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ со Симона Живковска, една од актерките во Black Widow!...

COMICS.MK ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ со Симона Живковска, една од актерките во Black Widow! MK/EN

Актерката со македонско потекло даде ексклузивно интервју за comics.mk

Симона Живковска е актерка со седиште во Велика Британија. Таа е со потекло од Македонија и Западните Инди, островот Св. Мартин (Карибите, Северна Америка). Симона е родена во Скопје, Македонија. Во 2001 година во раните детски години се преселила во Велика Британија. На почетокот на 2012 година, на 18 години Симона ја доби својата прва ТВ улога. Таа ја играше главната женска улога во критички-истакнатата драма на Би-Би-Си „My Murder“ (во режија на Bruce Goodison) заедно со John Boyega и Malachi Kirby.

Во моментов во исчекување е нејзината најактуелна улога во долгоочекуваниот Marvel Studios филм Black Widow.

Тимот на Comics.mk имаше уникатна прилика да разговара со Симона во врска со нејзината кариера и улогата во најновиот Marvel филм. Воедно би сакале да ѝ се заблагодариме на Симона за ова одличнo искуство.

The Comics.mk team had a unique opportunity to talk to Simona about her career and upcoming role in the latest Marvel movie. We would also like to thank Simona for this excellent experience.

You can read the English interview down below.

Comics.mk: Какво е чувството да си дел од најуспешната филмска франшиза на сите времиња – The Marvel Cinematic Universe?

Да се биде дел од ваква успешна и сакана франшиза е толку огромно за мене. Самиот притисок да се испорача проект што фановите ќе го сакаат е огромен. За време на процесот на снимањето, сите (од актерите, до екипата) работеа неуморно дење и ноќе за да обезбедат сигурност во извршувањето на оваа цел. Понекогаш се будам и мислам „damn, јас сум во филм на Марвел, како се случи ова ?!“ До денес, сè уште не можам да верувам во тоа – сепак, јас сум многу благодарна и горда на дадената можност и да бидам на ова патување со сите вас.

Comics.mk: Како стигна до улогата во „Black Widow“ и каква беше твојата реакција кога дозна дека ја доби улогата?

Првичната аудиција за Black Widow ја добив преку мојот агент, Jonathan Hall @ Identity Agency Group. За време на процесот на аудицијата, не знаев за што точно сум на аудиција, бидејќи Марвел сакаат да чувааат сè под обвивка за да избегнат излегување на спојлери. До одредена мерка, ова е одлична идеја бидејќи немаше дополнителен притисок при аудицијата. Уживав во секој момент од процесот на аудиција и многу се забавував! Се сеќавам кога ми се јави агентот и ми рече дека го добив делот и го потврди името на работата. Бев изненадена и не знаев што да кажам! Тоа не беше реално сè додека не започнавме со проби и снимање. Кога го видов сетот и ја направив мојота проба за костумот – тогаш ова стана вистинско за мене.

Comics.mk: Дали си имала можност лично да се запознаеш и можеби да сослушаш некој совет од актерите во главните и споредните улоги во филмот како Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz и/или филмскиот продуцент Kevin Feige?

Како и за другите работни места, толку многу учите од тоа да бидете на снимање и да работите со други актери. Ние немавме многу време за разговор на снимањето бидејќи се случуваше многу. Сепак, едно нешто можам да кажам а тоа е дека научив толку многу само гледајќи ги овие „легенди“ и начините на кои тие работат. Тоа беше такво инспиративно искуство што ми ги отвори очите.

Comics.mk: Кои се твоите позитивни и/или негативни искуства со Marvel Studios/Disney, како е да се работи во едно големо филмско студио?

Целиот процес на снимање беше исклучително забавен! Од стрелање со снајпери до возење мотори. Уживав во секоја минута од тоа. Еден од моите омилени моменти беше кога снимавме во Будимпешта. Беше мојот роденден на еден од деновите кога снимавме. Се сеќавам дека бев внесена во улогата, пукав со мојот снајпер и одеднаш почнав да ја слушам целата екипа како пее среќен роденден. Ова беше толку слатко и навистина ми го направи тој ден и искуството навистина посебно.

Comics.mk: Доколку би имала шанса да бидеш дел од друга филмска франшиза (филм или серија) по твој избор, која би била таа и зошто? (пример Star Wars, James Bond, The Lord of the Rings series, Space Jam, Sex Education, Pirates of the Caribbean, Game of Thrones prequel series, etc.)

Мојот омилен жанр отсекогаш бил supernatural/fantasy. Моето омилено шоу на сите времиња е Vampire Diaries. Кога бев дете, (пред да знаев дека сакам да бидам актерка) гледав supernatural/fantasy емисии и одев во мојата соба, ја заклучував вратата и се преправав дека е полна месечина и се претвoрав во врколак/вампир или нешто слично. Моето семејство знаеше од тој момент, дека еден ден ќе бидам актерка. Јас сум исто така огромен обожавател на Pirates of the Caribbean. Како и да е, ако ми пристапиш со улога на врколак или вампир, можеш да сметаш на мене за таа улога!

Comics.mk: Дали би сакала да бидеш дел од македонски филм и дали имаш омилен?

Еден од моите соништа би бил да соработувам со македонска филмска екипа на некој филм/проект! Отворена сум за средби и вмрежување и гледање што ќе се случи.

Comics.mk: Што да очекуваме од „Black Widow“?

Може да очекувате акционен филм со луди борбени сцени и експлозии. Сепак, најмногу од сè можете да очекувате многу изненадувања што не би ги виделе само по гледање на трејлерот.

Comics.mk: Во кој следен проект може да те гледаме после „Black Widow“?

Мојот најнов проект што го завршив со снимање пред неколку дена е DEVILS. Сезона 1 веќе е објавена и може да се гледа на SKY или The CW Network, а 2-та сезона ќе се појави на ТВ-екраните на почетокот на 2022 година.

Comics.mk: Што би им порачала на твоите македонски фанови и на читателите на comics.mk?

Едно нешто што треба да кажам е, ВИ БЛАГОДАРАМ. Ви благодарам многу што ме поддржавте за време на ова патување. Чувствувам толку многу љубов од вас и навистина се чувствувам како да не сум сама во ова. Јас сум многу благодарна што можам да имам толку силна и поддржувачка заедницата околу мене и за мене е многу посебно што го доживуваме и споделуваме овој момент заедно. Исто така, би сакала да им кажам на сите аспирантни актери, DOP, костум дизајнери, уметници и сите оние во креативната индустрија – на Холивуд му требате! Немаме доволно Македонци во индустријата и тоа треба да се промени. Мојот мал успех не се случи преку ноќ, но се надевам дека ќе ве инспирира и ќе ви покаже дека е остварлив.

Вие (фановите) ќе имате уникатна и единствена можност да се запознаете со Симона во Скопје, имаме чест да организираме Meetup настан на 14-ти јули во соработка со American Corner Skopje.

Бројот на посетители е лимитиран според сите COVID-19 протоколи.

Еден посетител ќе може да си набави максимум два билети преку онлајн регистрација, сите билети се бесплатни и официјално ќе бидат достапни (на линк за регистрација) во среда (07.07.2021) во 18:00 часот!

По вашата регистрација билетите ќе Ви бидат испратени на E-Mail.

Билетите се во ограничен број, ќе бидат доделени на принципот „Прв дојден, прв услужен.“

Comics.mk: How does it feel to be part of the latest movie franchise of all time? (Marvel Cinematic Universe)

To be a part of such a successful & loved franchise is still so overwhelming for me. The
pressure alone to deliver a project that the fans will love is immense. During the filming
process, everyone (from the actors – to the crew) worked tirelessly day and night to ensure that we execute this goal. Sometimes I wake up and I think “damn, I am in a Marvel film, how did this happen?!” To this day, I still can’t believe it – however, I am very thankful and proud to have been given this opportunity and be on this journey with you all.

Comics.mk: How did you get the role in ‘Black Widow’ and what was your reaction when you found out that you got the role?

I got the initial audition for Black Widow through my agent, Jonathan Hall @ Identity Agency group. During the audition process, I didn’t know what I was auditioning for as Marvel likes to keep everything under wraps to avoid any spoilers getting out. To a certain extent, this is a great idea as there was no added pressure whilst auditioning. I enjoyed every moment of the audition process and had so much fun! I remember when my agent called me & told me I got the part and confirmed the name of the job. I was in awe and didn’t know what to say! It didn’t really sink in until we started rehearsals & filming. Once I saw the set & did my costume fittings – that’s when it got real for me.

Comics.mk: Have you had the opportunity to meet in person and perhaps listen to some advice from the actors in the lead and supporting roles in the film such as Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbor, Rachel Weisz, and/or film producer Kevin Feige?

As with other jobs, you learn so much from being on set and working with other actors. We
didn’t have much time to talk on set as there was a lot going on. However, one thing I can say is that I learned so much just by watching these legends & the ways they work. – It was such an inspirational eye-opening experience.

Comics.mk: What are your positive and/or negative experiences with Marvel Studios / Disney, what is it like working in a big movie studio?

The whole filming process was extremely fun! From shooting snipers to riding motorbikes I
enjoyed every single minute of it. One of my favorite moments was when we were shooting in Budapest. It was my birthday on one of the days we were filming. I remember being in character mode, shooting my sniper and all the sudden I can hear the whole crew singing happy birthday. This was so sweet and it really made that day and experience really special.

Comics.mk: If you had the chance to be part of another movie franchise (movie or series) of your choice, what would it be and why? (example Star Wars, James Bond, The Lord of the Rings series, Space Jam, Sex Education, Pirates of the Caribbean, Game of Thrones prequel series, etc.)

My favorite genre has always been supernatural/fantasy. My favorite show of all
time is Vampire Diaries. When I was a kid, (before I knew I wanted to be an Actress) I
would watch supernatural/fantasy shows and I would go in my room, lock the door, and pretended that it was a full moon and I am turning into a werewolf / a vampire or something. My family knew from that moment, that one day I was going to be an
actress. I am also a huge fan of pirates of the Caribbean. However, if you approach me
with a role of a ware-wolf or a vampire you can count me in!

Comics.mk: Would you like to be part of a Macedonian movie and do you have a favorite?

One of my dreams would be to collaborate with a Macedonian film crew on a film/project! I
am open to meeting and networking and seeing what happens.

Comics.mk: What should we expect from “Black Widow”?

You can expect an action-jammed-packed movie with insane fight scenes and
explosions. However, most of all you can expect lots of surprises that you wouldn’t
have seen coming by just watching the trailer.

Comics.mk: What is the next project that we can expect to see you after “Black Widow”?

The most recent project that I finished shooting a few days ago is DEVILS. Season 1 has
already been released and can be watched on SKY or The CW Network and Season 2 is
set to hit the TV screens in early 2022.

Comics.mk: What would you say to your Macedonian fans and the readers of comics.mk?

One thing I have to say is, THANK YOU. Thank you so much for supporting me during
this journey. I feel so much love from you & it really feels like I am not in this alone. I
am very grateful to be able to have such a strong and supportive community around
me and it’s very special to me that we are experiencing and sharing this moment
together. I would also like to say to all of the aspiring actors, DOP’s, costume
designers, artists & all those in the creative industry – Hollywood needs you! There
aren’t enough of us Macedonians in the industry and that needs to change. My small
success didn’t happen overnight but I hope it inspires you and shows you that it is
achievable.

Ива
Иваhttps://www.comics.mk
Professional cosplayer and costume designer.
ПОВРЗАНО

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внесете го вашиот коментар!
Внесете го вашето име

- Реклама -

НАЈПОПУЛАРНО