Денес е недела, 26 мај 2024
ПочетокСтриповиДобиваме уште еден нов Captain America во стриповите на Marvel

Добиваме уште еден нов Captain America во стриповите на Marvel

Joe Gomez е првиот Индијанец во улогата на Captain America

Добиваме уште една верзија на Captain America, Joe Gomez кој по потекло е Индијанец од племето Kickapoo во стрип серијалот под името „The United States of Captain America #3!” кој ќе го доживее своето деби во Август, 2021 година.

Steve Rogers, Bucky Barnes, Sam Wilson, John Walker и Joe Gomez се во потрага по изгубениот штит кој ја симболизира титулата на Captain America.

Писателката Darcie Little Badger ни образложува каков лик е всушност Joe Gomez:

„See, Joe Gomez is a construction worker, a builder in a world plagued by destruction. Every time a spaceship crashes into a bridge or a supervillain transforms a whole city block into rubble, people like Joe make things whole again. Work like that may seem thankless, but Joe genuinely enjoys helping his community survive and thrive. That’s why he won’t charge elders for home repair services (the Joe Gomez senior discount is 100%). That’s also why he’s willing to risk his life to save others. I know lots of people like Joe–many of them my Indigenous relatives–so it was wonderful to help develop a character with his values, strength, and extreme crane-operating skills.”

ПОВРЗАНО

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внесете го вашиот коментар!
Внесете го вашето име

- Реклама -

НАЈПОПУЛАРНО