Денес е понеделник, 15 април 2024
ПочетокГејмингСтриминг ера во светот на Гејмингот - PlayStation Plus со ново издание...

Стриминг ера во светот на Гејмингот – PlayStation Plus со ново издание во Јуни!

Новиот PlayStation Plus ќе понуди каталог со над 700 видеоигри од сите конзоли во историјата на Sony!

Промените кои се превземени од Sony се директен одговор на огромниот успех постигнат од Microsoft со нивниот стриминг-производ, Xbox Game Pass кој достигна над 25 милиони корисници на глобално ниво.
Претседателот на Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan ја дава следната изјава:

Нашиот фокус е да понудиме високо-квалитетни, добро организирани, селектирани и презентирани онлајн наслови преку разновидно портфолио на видеоигри.

 

Jim Ryan says Sony's games 'could suffer' by adding them to PlayStation Plus on day one | VGC
Jim Ryan President & CEO, Sony Interactive Entertainment
Покрај хит-наслови од богатата историја на PlayStation (PS1, PS2, PS3, PS Vita и PS4) ќе бидат достапни и актуелни видеоигри за PS5 како Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 и Returnal. кои ќе бидат во колекцијата уште од првиот ден.
Ќе имате можност да се претплатите на една од трите опции кои ќе нудат различни можности со различна месечна-квартална-годишна цена:

PlayStation Plus Essential

 • Benefits:
  • Provides the same benefits that PlayStation Plus members are getting today, such as:
   • Two monthly downloadable games
   • Exclusive discounts
   • Cloud storage for saved games
   • Online multiplayer access
  • There are no changes for existing PlayStation Plus members in this tier.
 • Price: for PlayStation Plus Essential remains the same as the current price for PlayStation Plus.
  • United States
   • $9.99 monthly / $24.99 quarterly / $59.99 yearly
  • Europe
   • €8.99 monthly / €24.99 quarterly / €59.99 yearly
  • United Kingdom
   • £6.99 monthly / £19.99 quarterly / £49.99 yearly
  • Japan
   • ¥850 monthly / ¥2,150 quarterly / ¥5,143 yearly

PlayStation Plus Extra

 • Benefits:
  • Provides all the benefits from the Essential tier
  • Adds a catalog of up to 400* of the most enjoyable PS4 and PS5 games – including blockbuster hits from our PlayStation Studios catalog and third-party partners. Games in the Extra tier are downloadable for play.
 • Price:
  • United States
   • $14.99 monthly / $39.99 quarterly / $99.99 yearly
  • Europe
   • €13.99 monthly / €39.99 quarterly / €99.99 yearly
  • United Kingdom
   • £10.99 monthly / £31.99 quarterly / £83.99 yearly
  • Japan
   • ¥1,300 monthly / ¥3,600 quarterly / ¥8,600 yearly

PlayStation Plus Premium

 • Benefits:
  • Provides all the benefits from Essential and Extra tiers
  • Adds up to 340* additional games, including:
   • PS3 games available via cloud streaming
   • A catalog of beloved classic games available in both streaming and download options from the original PlayStation, PS2 and PSP generations
  • Offers cloud streaming access for original PlayStation, PS2, PSP and PS4 games offered in the Extra and Premium tiers in markets** where PlayStation Now is currently available. Customers can stream games using PS4 and PS5 consoles, and PC.***
  • Time-limited game trials will also be offered in this tier, so customers can try select games before they buy.
 • Price:
  • United States
   • $17.99 monthly / $49.99 quarterly / $119.99 yearly
  • Europe
   • €16.99 monthly / €49.99 quarterly / €119.99 yearly
  • United Kingdom
   • £13.49 monthly / £39.99 quarterly / £99.99 yearly
  • Japan
   • ¥1,550 – monthly / ¥4,300 – quarterly / ¥10,250 yearly
Ќе има и понуда која ќе биде достапна за држави кои немаат овозможено Cloud Streaming:
 • PlayStation Plus Deluxe (Select Markets) For markets without cloud streaming, PlayStation Plus Deluxe will be offered at a lower price compared to Premium, and includes a catalog of beloved classic games from the original PlayStation, PS2 and PSP generations to download and play, along with time-limited game trials. Benefits from Essential and Extra tiers are also included. Local pricing will vary by market.
Стриминг-иднината во гејминг индустријата е веќе присутна во двете најголеми корпорации, новиот PlayStation Plus ќе биде достапен од Јуни, 2022 година!
ПОВРЗАНО

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внесете го вашиот коментар!
Внесете го вашето име

- Реклама -

НАЈПОПУЛАРНО

ТАЗЕ КОМЕНТАРИ